Ons team bestaat uit

  • Diëtisten
  • Ergotherapeuten
  • Fysiotherapeuten
  • Oefentherapeuten

Tevens is er een samenwerking met de maatschappelijk werk en ouderenwerker van Stichting de Wering. Mocht u gebruik willen maken van maatschappelijk- of ouderenwerk kunt u direct contact opnemen met Stichting de Wering.

Diëtisten van SterkThuis

De diëtisten van SterkThuis weten alles over voeding en gezondheid. Soms gaat eten of drinken niet meer vanzelf. Dat kan tot ondervoeding leiden en dat betekent dat uw lichaam te weinig brandstof en bouwstoffen binnenkrijgt. U kunt hierdoor onbedoeld afvallen en uw spierkracht neemt af.

Te weinig eiwitten, vitamines en mineralen zorgen ervoor dat u afvalt, terwijl dat niet de bedoeling is. Ook kan uw spierkracht afnemen.

Wij geven u een persoonlijk en praktisch advies. Daarbij houden we rekening met uw smaakvoorkeur, eetgewoontes en omstandigheden. Tijdens de behandeling houden we bij hoe uw gewicht zich ontwikkelt. En als het nodig is, passen we het advies verder aan. Dan regelen we bijvoorbeeld een speciale dieetvoeding voor u. De kosten hiervan worden door de zorgverzekeraar vergoed. Let op: de kosten worden verrekend met uw eigen risico.

Ergotherapeuten van SterkThuis

De ergotherapeuten van SterkThuis leren en helpen u weer zelfstandig te worden in allerlei dagelijkse vaardigheden. We geven adviezen en bieden oplossingen. Bijvoorbeeld hulpmiddelen of aanpassingen waardoor u beter kunt functioneren en langer veilig thuis kunt blijven wonen. We helpen bij het aanvragen van hulpmiddelen wanneer dit nodig is. Daarnaast trainen we dagelijkse handelingen zoals wassen, aan- en uitkleden en verplaatsen in en buitenhuis. Andere voorbeelden zijn oefenen met schrijven, het aantrekken van steunkousen of aardappelen schillen, alle dingen die nodig zijn om zelfstandig te blijven functioneren.

De ergotherapeuten werken bij voorkeur op de plek waar het probleem zich voordoet, aan huis dus. Daar proberen we het probleem in kaart te brengen en op te lossen. Samen met de mensen die belangrijk voor u zijn, zoals uw partner, uw mantelzorger en/of de thuiszorgorganisatie.

Fysiotherapeuten en Oefentherapeuten

Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van verminderde mobiliteit, pijnlijke spieren, stijfheid, een verminderde conditie of gevallen bent en daardoor minder mobiel bent of valangst heeft, dan kunnen de fysiotherapeuten en oefentherapeuten van SterkThuis u helpen met oefeningen en advies. Wij trainen u bijvoorbeeld met zelf weer kunnen lopen en opstaan. Of ondersteunen u met uw revalidatie na een operatie wanneer u minder spierkracht heeft, bijvoorbeeld na een knie of heupoperatie.

Ook bij COPD, andere longaandoeningen, doorlopen COVID infectie met blijvende klachten, sarcopenie (minder krachtige spieren), artrose, reuma, CVA, klachten na een hartinfarct, of de ziekte van Parkinson kan een fysiotherapeut en/of oefentherapeut uw pijn verlichten. We inventariseren samen uw klachten (eventueel met een familielid of mantelzorger) en stellen een behandelplan op. Alles met als doel dat u langer en prettiger thuis kunt blijven wonen.

Ouderenadviseurs en maatschappelijk werkers van MEE & De Wering

SterkThuis werkt samen met de ouderenadviseurs en maatschappelijk werkers van stichting MEE & De Wering. Zij geven adviezen over zelfstandig wonen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan bemiddeling tussen de verschillende instanties waarvan u afhankelijk bent. Of aan praktische zaken, zoals uw administratie, vervoer, maaltijden, internet en hobby’s. Ook hulp bij eenzaamheid behoort tot hun takenpakket.

Voor hulp en advies kunt u contact opnemen met stichting MEE & De Wering:
Klik hier of bel: 088 – 0075 000

Loading...